ZPRÁVY V ŘÍIJNU 2009
    čtvrtek 1. října - ZuVla
Ahoj všichni,
  nejkrásnější období je patrně podzim, když je Stezka. My, co se nemůžeme dočkat (a je nás stále víc a víc), jsme se těšili na kamarády už od čtvrtka od 14:14 v Potrefené huse. Cestu vlakem jsme rozhodně nepodcenili, Naďa přibalila kuřata v akci, stále hubnoucí Jana pytel zeleniny a ve Vysočanech dovlekl akademik do vlaku osm litrů piva natočeného do PETek, aby naše kupé na tříhodinové jízdě příliš nestrádalo. Tak nám ani nevadilo, že v Terezce v Rokytnici (díky usilovné osvětě jsme se opravdu trefili do Orlických hor) byl ze začátku náš hospodský divnej a řezal pivo kofolou. A kdo ví čím ještě, až do dvou totiž kančili všichni se všema. Ráno jsme líbeznými kopečky (proč nejezdíme na kola sem?) došli do Kunvaldu, odkud nás posléze vypudila diamantová svatba a poté do Klášterce, odkud nás ještě daleko důrazněji vypudil septik. Když jsme dorazili na Orlickou chatu, které místní neřeknou jinak než Kinderheim, vypadalo to, že celý večer budou znít jen dětské hlásky, hlásečky, které si o překot a decibely navzájem sdělovaly novinky. Papež sice místo do rodného Orlího hnízda dorazil do Boleslavi, ale naštěstí náš Papež byl celou dobu s námi a hrál se čtrnáctkovou kapelou tak usilovně, že se mu podařilo nemožné: zkoordinovat všechny hlasy, hlásečky (až na Loretky) do jednotného akordu.
  Nevím, koho by to nenapadlo, že chodidla jsou jistě růžový, ale koho napadlo na rozmlácený kostel v Neratově nasadit prosklenou střechu - jen abych viděl na nebe, tak to byl borec (jmenovitě místní tesařský mistr pan Růžička). Když řemeslnická stezka, tak jsme to v neděli vzali cestou do Potštejna přes kovárnu. A ti, co vydrželi kovat koně i svou opičku déle, neprohloupili. Osmička se tak dlouho naparovala ve svém tričku, až jim naše sluníčko předvedlo MMS z Kréty naživo. Pak jsme ještě místo pstruhů odchytli Šestnáctku a nejdelším městem na světě Žamberkem došli na nádraží. Ve Slavii nás uvítal starý dobrý sál zpestřený v horních patrech zakódovanými pokojíčky, naši mladí, kteří překvapivě ušli letos míň kilometrů než my, naše motorkářka, která i s nemocnicí ujela o něco víc kiláků než my a vrchní, který se stále nemohl dopočítat kačen, přeřízků a ráno se dokonce dožadoval i vypečeného Holuba. Zakončení bylo svižné, živé obrazy se tak rychle střídaly, že jsme ani nestačili sledovat, na které straně hřiště je tenisový míček. Ještě, že jsme do souboje pamětníků vyslali naše mladé. Míra byl sice těsně druhý (určitě nespravedlivě), ale ani v úklidu Vochtánky jsme těsně nevyhráli, takže na čtrnáctkové straně celková spokojenost. Až příště pojedou přiopilí rowdies dobývat z Ostravy Prahu, strčte jim do rukou místo světlic a boxerů kytary, třeba to pak bude vypadat jako v při návratu na nádražích v Hradci a Pardubicích. V pondělí se prostě tančilo všude.
  Zato tuto neděli budeme létat. Nejdřív ovšem musíte najít na Smíchově severní nástupiště, a navíc v časovém limitu do 11:40. Jak jsme se přesvědčili na Stezce, při cestě vlakem neuvěřitelně vyhládne, o žízni ani nemluvě, proto svačinu a pití s sebou.
  V úterý 6.10. už nebudeme bloudit Prahou a hledat zahrádku a sympatickou obsluhu - v tomto bodě jsme letos byli mimořádně úspěšní, půjdeme najisto do pravidelné hospody U Voraře.
  Další víkend 9.-11. října jsme zváni TURASem na letošní velice atraktivní Pivoklát. Posuďte sami. V pátek se začíná na Frýdštejně u Malé Skály a během soboty navštívíme pivovary rovnou dva - Rohozecký a Svijanský. Možno spát na zemi i v postelích.
  V příloze posílám program Uherských lázní od 13. do 17. listopadu (jeden den dovolené). Máte dvě možnosti: buď tiše závidět nebo se ještě dodatečně přihlásit. Nějaké protekční místečko v síře se pro vás snad najde. «« NAHORU
    pondělí 5. října – ZdeHá - dokumenty
  Ahoj všichni a hlavně JaVore,
v přílohách jsou následujicí důležité dokumenty: Karta první pomoci a Postup zvládání dopravních nehod se musí povinně vozit od 15.9.2009 v autě, nejlépe vložené do lékárničky. 
  Už jsem byl v tomto směru kontrolován.  Chybějící papír = 500 Kč. Já to naštěstí měl a Vám to doporučuji rozmnožit. Černobíle stačí, ujistili mě orgány (kontrolní). Proč je v příloze Obsah lékárničky je jasné. Je tam iminimální povolená délka nůžek.
Technická způsobilost - je také útěšlivé čtení. Mimo jné se tam dozvíte, že od 1.1.2010 musíme na zádi vozu mít nálepku s maximální rychlostí dle velkého techničáku.
A jen tak na nás, na ubohý chudý lid! Jako veliký výdobytek je to, že na motorce nemusíme vozit náhradní žárovky.
  Jano, posílal jsem Ti to, ale asi nemám tu zprávnou adresu. Příjemný den všem! «« NAHORU
    pondělí 5. října - TAKová schůze 2009-10-05
### STALO SE
## LESNÍ HRY "kosmické" - se povedly, vysoká laťka nasazena hlavně jídlem, ale i soutěže byly pěkné (o počasí nemluvě)
## 51. STEZKA - "Řemeslnická" - byla parádní. Diskuse o oprávněnosti Rytířů. Závěr: Nechat to na pořadatelích zakončení, ale spíše ne (čas). Poděkování pořádající 20. trase!
### AKCE
## DISKOTÉKA prostraší (promiň ToRo -:) ) - 27.11. viz Poradník v Dolních Počernicích (PaS měl pozvánky proti 100Kč)
## ASONANCE - 3.11. - Lenka distribuovala lístky vyprodaného představení
## Zakončení cyclosezony - bližší Karel Moravec
## Poslední slanění - Termín platí, ale Marian Hořejší to nepořádá... kdo z horo to JaVor upřesní?
## SPANILKA - TAK zaplatí zálohu a očekává se, že ji účastníci vrítí na prosincové
schůzi do poklady - bude se vybírat po 800Kč.
## BÁL - 9.4.2010 - Hlasováno o tématu, drtivou většinou přijat "TAK, to je horror" (trasa 26.), před Futuristickým bálem. Zdá se, že by se bál mohl vrátit do zrekonstruované Domoviny.
### RŮZNÉ
## Změny ve vedení tras - Honza Walter předal povinnosti Andree Čapkové(3) a Petr Řehák Magdě Sklenářové(12)
## Nadaci Nesměň posíláme 3000Kč...
## Mirek Dvořák upozornil na čtvrteční podvečerní vycházky KČT (viz www.kct.cz)
## JaVor měla narozky, i rozdávala na půdě Sokola víno... hroznové-:)))
## E(K)O svatba: Ondřej "Šimon" Šimůnek pozval lid TAKový na Chodovskou tvrz, kde si hodlají s Erikou Hatašovou (za dohledu synka Kiliána) před Petrofem říci své ANO. (čt 8.10.09 od 13h)
  ... a to bylo skoro vše! «« NAHORU
    úterý 6. října – JaVor - poslední letní až ve středu
  Vážení, z titulu rozsévače zpráv druhé kategorie a na žádost zástupce nebes i valících se kamenů vám oznamuji, že v neděli po vycházce 4. října nebyla poslední zahradní restaurace. Ta opravdu poslední bude ve středu 7. října v Balkan Hills, prý má být ještě léto, takže v 18:00 u dolní branky, případně přes papeží mobily. Srdečně zve Fuxa, Kacián, Papež & spol.
P.S. Tak bylo v sobotu v Salmovské http://www.youtube.com/watch?... «« NAHORU
    úterý 6. října – šéf - dnešní Vorař a pár dalších věcí
Ahoj všem,
  měl bych celkem tři věci:
  1. připomínám, že dnes se opět sejdeme U Voraře, je tam zamluven prostor na obvyklém místě, tak přijďte a hlavně včas !! nejlépe tak kolem osmé.
  2. k webu - JaVor poslala všem 24.8. kopii faktury za hosting "trasa.ctrnactka.net" na PIPNI.cz, kterou zaplatila. Tento dluh jsme Janě na Stezce uhradili a vëlké poděkování jí, že s dluhem tak dlouho počkala a hlavně, že se stará !!
  Ovšem na čtrnáctkové webové stránky koukají i samozřejmě i ti, kteří na Stezce nebyli. Bylo by tedy od nich nanejvýš vhodné, aby rovněž potřebný příspěvek zaplatili, že. Příležitost k tomu máte třeba hned dnes U Voraře nebo každých dalších čtrnáct dnů. (mimochodem - na Stezce jsme vybírali 85,- Kč na jednu hlavu koukající na www.trasa.ctrnactka.net )
  3. A teď bych měl pár věcí k nedávné Stezce: opět jsme (hlavně díky našim mladým) byli nejpočetnější trasou !! a pak bych ještě jednou chtěl Zuzaně a Honzovi Brádkovým poděkovat za zajištění noclehů. Zejména toho posledního v Potštejně, kde k nám byli velice vstřícní, což se nakonec ukázalo jako vhodné vzhledem k následujícím věcem
a teď budu ZLÝ !
  Nejdříve k sobě:
  - ve zpátečním vlaku ze Stezky bylo pro nás trochu málo místa a já se dokonce podivoval nad přítomností některých. Chyba ovšem byla na mém přijínmači - nějak blbě jsem si totiž napsal zájemce o vlak do své dokonalé excelové tabulky. Takže se tímto všem omlouvám, ale myslím, že nakonec jsme dojeli v pohodě (ovšem bylo z toho důvodu, že se JaVor celou cestu toulala po stezkovém vlaku a že někteří nakonec vlakem nejeli)
  A k ostatním:
za prvé - v Potštejně v hotelu Slavie mělo na pokojích spát celkem 35 lidí. Ovšem nocleh mi zaplatilo (jak jsem následně zjistil) jen 33 lidí. Šlo o ty, kteří spali na těch improvizovaných přistýlkách (pevné postele se zaplatily všechny). No, už je to jedno (máme nějaké své fondy), ale ..... A pak taky jsem tam říkal, že ti, co spali na zemi v sále (nebo na balkóně), že mají zaplatit dvacku. No tady zaplatilo jen něco přes polovinu. Jak jsem se zmínil, majitel byl velice vstřícný a nechal si zaplatit jen v podstatě symbolickou částku, ale myslel jsem, že mu něco přidám, třeba jen proto, že se někteří z nás chodili na pokoje sprchovat a tak podobně.
  za druhé - přihlášení se na Stezku a účast, či neúčast. Následující se samozřejmě netýká těch, kteří učinili potřebné včas.
  Když vás vyzývám k přihlášení se na Stezku, tak po vás chci (mimo jiné) napsat, KDY na Stezku přijedete a případně KDY ze Stezky odjedete. Je to většinou z toho důvodu, že v noclezích po nás chtějí vědět předem počty. Většinou je to kvůli jídlu. Víte, noclehy pro naši trasu se vzhledem k počtu účastníků většinou shánějí dost špatně a někdy nám zajišťují jídla na přesný počet lidí. Proto to chci vědět předem.
To, že někdo přijede na Stezku dodatečně, až tak moc nevadí, když jich není moc a když se smíří s tím, že budou spát tam, kde na ně zbude místo a že třeba na ně nevyjde jídlo ( i když už se taky stalo, že si jídlo klidně vzali aniž by se zeptali a pak byli problémy).
  Pak se taky stává, že někdo odjede se Stezky dříve. No ať si jede kdy chce, Stezka není povinnost, ale je slušnost to aspoň řící předem (třeba: hele, vole, já musím odjet už dnes, protože ... a protože ...) je to zase kvůli počtům. Na poslední Stezce se pár případů opět vyskytlo (tak jako na předchozích), ale jak jsem řekl, byli tentokrát vstřícní a tak byla pohoda (ovšem ne vždy tomu tak je ...)
  No a nakonec - jsou tací, kteří se přihlásí a z různých důvodů nepřijedou (no jistě nemoc a tak, to se jistě stane), ale zase je snad normální dát to vědět předem (!), aby se s tím dalo něco dělat. Taky za někoho třeba Stezku zaplatím s tím, že mi to dá na Stezce a on pak nepřijede. Předem se s tím dá ještě něco udělat (někdy vzhledem k velkému počtu účastníků to jde i dodatečně, ovšem ne vždy tomu tak je .....)
  No, je to tentokrát suché, bez humoru. A pokud jste dočetli až sem, díky a večer ahoj. «« NAHORU
    středa 7. října – ZuVla - Ad Vorař 6.10.
Ahoj všichni,
  včera jsme po dlouhém létě skončili zase v lehce zatuchlém sklepě U voraře. Trochu nám chyběl svěží vánek a nebe nad hlavou, ale když nám příjemná servírka přinesla uzené ocásky velikosti XXXXL, zaplatili jsme přesně tolik piv, kolik jsme mysleli, že jsme vypili a obsluha nás nehonila po zavíračce s opileckým řevem okolo zaparkovaných aut, nýbrž nás s úsměvem zvala, ať zase přijdeme za čtrnáct dní 20. října, s úlevou jsme vydechli: "Vítejte zpátky doma".
  Nedělní posedlostní vycházku "Vždyť přece létat je snadné..." jsem pojala spíš jako Literární výlet Zuzany Brikcius Vlachové. V beznadějně opuštěném kolejišti smíchovského severního nástupiště jsme o existenci vlaku pochybovali úplně stejně jako Eduard Bass ve svém feuilletonu z roku 1924. Ale zatímco on se mohl kochat jízdou mexickou krajinou přes dvě hodiny, nás vyplivl vlak za slabých čtrnáct minut a ještě nás do výhledů prudil průvodčí s nějakými skupinovými slevami. Na zastávce Cibulka jsme se vyfotili historicky už podruhé a poprvé jsme Nadě povolili bouchnout šampus. Měla zřejmě narozeniny - ale jak to máme poznat, když střílí pokaždé? Prošli jsme okolo domu, kam se z Kampy přestěhovala Jindřiška Smetanová a zabočili na schody. A nebyly to ledajaké schody, ve Schodové 4 se totiž nachází druhý nejslavnější balkon v Čechách - hned po tom staroměstském. Tady z prvního patra procítěně hřímal Kodet: "Proletáři všech zemi, vyližte mi prdel!". Ale zpátky z filmu ke knihám. V nejmenší automatizované pobočce na světě jsem přečetla nepřítomným knihovnicím hold Jindřišky Smetanové "Dámské obsluze v obvodní půjčovně knih a snů". Usedlost Cibulka - stav nezměněn, bohužel i Miladu jsme po třech letech pozdravili zase jen na dálku. Mezi exkluzivními obytnými soubory Cibulka a U Kříže jsme otestovali jednak alternativní bydlení v jeskyni pod Vidoulí (zelení by měli radost, žádná spotřeba elektřiny, i tu polévku si mladý bezdomovec vařil na opalovaných kabelech) a druhak hned vedle trochu přerostlou salaš (zhruba o tři patra) místního bači. V mezihospodě U Bůčka by získal inspiraci nejen Hitchcock: Slavík hravě pozřel kachnu.
  A pak už si konečně vycházka zasloužila svůj název. Na Butovickém hradišti jsem jakékoliv pokusy o předčasnou dezerci rázně uťala čtením stejnojmenné povídky Ivana Vyskočila na pokračování. Posluchači byli celí napjatí, zda se Leopold Drum ztratí v nekonečných chodbách a ostatně jediná úniková cesta z povinné četby byla vzduchem. Až do konce s dechem jsme balancovali na hraně vysoko nad Prokopským údolím a každý úžasný výhled zdravili šampaňským. A že jich bylo! Existence či neexistence kostelíka sv. Prokopa a tajného krytu K116 nás zdaleka tak netrápila jako to, že se Leopold vydal na cestu "až na konec". Na Vysokou, na skálu impozantně se tyčící nad modelovou železnicí, se nakonec díky pravidelným odstřelům Bohemie vyšplhali i ti, tedy já, které jímá závrať i při pohledu z prvního patra. Vždyť přece létat je tak snadné... To, že jsme nezamávali rukama a nezačali nabírat výšku, připisuji jen tomu, že místo nekonečného modra nad námi visely těžké olověné mraky. Tak ještě Jezírko zeshora - k hraně jsme se pro jistotu připlížili a poslední letošní zahradní restaurace (i když nikdy neříkej nikdy). U dlouhé tabule jsme si prostřeli poslední večeři Páně, tedy rozhodně poslední hermelín pro naši dietářku a vzhůru dolů, kde už nám určitě v pondělí nějakej blbec či vystřízlivění přistřihne křídla.
  Už je to tady, další zaručeně poslední zahradní restaurace bude dnes (ale zimomřiví, což budou v šest večer asi všichni, mohou samozřejmě sedět i vevnitř) na Balkan Hills. Zve Roulin a Míla Fuxa. Nejlepší spojení k dolní brance je dojet busem 136 z Flóry do stanice Novovysočanská. a pak se vydat po pěšince vzhůru do lesíka. Když narazíte na branku v šest, nemusíte ani volat o pomoc, přijde vám otevřít cestu do ráje samotný Papež.
  O víkendu je podzimní Pivoklát s návštěvami pivovarů Hrubý Rohozec a Svijany. Kučera hlásí, že postelí i země je dostatek. Stejně tak jsou i místa v Domově důchodců v Hradci Králové 30.10. - 1.11., ten naštěstí od Uher není na mě, u sv. Jana si propocuje triko Jirka Dušák (jiri.dusak@...cz). Kdybyste se náhodou rozhodli zažít
vzdušnou hradeckou architekturu přes den a krásnou čtrnáctkovou hudbu (Jirka Vrba, Ivan Hořejší, Provázek, JaVor, Kopp) přes noc, napište.
  V neděli 8. listopadu se bude konat 18. vycházka "Krajinou krásných vil a neviditelných ostřelovačů". Sraz bude ve vozovně ve Stromovce (ne ve Střešovicích, čtete ten rozdíl?) ve 12.40, odchod po startovacím pivu v jednu. Zatím můžete dumat, kde všude budeme pro ostřelovače snadnými cíli. Při našem počtu a naší rychlosti přesunu mi to vychází na osm vycházkářů jednou ranou.
  KučeRAS nejede, bude radši na Václaváku demonstrovat za nás, za jižany, někteří přihlášení nejedou, aniž by se obtěžovali odhlásit, a tak jsou další místa v busu do Uherských lázní volná.
  P.S. Ještě do konce října je prodloužena výstava 1. světovou válkou pěšky v Tereziánském křídle na Hradě. Srhující fotky získaly ještě další bonus. Původně neznámý fotograf byl vypátrán, a tak je moc zajímavé sledovat rozdíl mezi původními popisky autora výstavy a posléze přidanými popisky originálních snímků, které vlastní fotografův vnuk.
P.P.S. Přílohu posílám hlavně jako inspiraci pro Vráťu, jak příště transportovat pivo do vlaku na Stezku. «« NAHORU
    středa 7. října – Chapadlo - modrá je dobrá - Akademie věd a perpetum mobile (MEG) a Esoterický WM magazín
Ahoj stezkaříci!
  Na hradě Potštejně probíhaly nejen prohlídky, ale i různé diskuze - např. o rychlosti světla - s rozdílnými názory. Možná to zaujme jen Petra K., možná i jiné, tak to přikládám.
  Celá diskuse k tématu "Modrá je dobrá" je zde... (přispěvovatelé, Chapadlo, JaBar, KaKu) «« NAHORU
    pátek 9. října – IvČe - Kolonizace světa islámem
Ahoj, je to dost děsné, ale stojí to za přečtení. Nedělám +++ ,není to politika, ale naše budoucnost. Krásný den. Postupné prolínání islamské kultury do západního světa. «« NAHORU
    sobota 10. října – KaKu - Kolonizace světa islámem
To video od IvČe vypadalo dost pochmurně, brr.
  Ale už jsme leccos zažili a víme dobře, že žádná kaše se nejí tak horká, jak se uvaří a každá mince má dvě strany. Podívejme se na věc s  mentální výzbrojí starých kozáků, pěkně s nadhledem. Přijde jaro, rozkvetou sakury, tak velebené Chapkou, a ve volbách zvítězí ČSSD. Ne moc přesvědčivě, ale přece. Ať už přijme nabízenou koalici s  TOP09, nebo se spojí s komunisty, čeká naše hospodářství období ještě tvrdší regulace a centrálního plánování, než jak to bude přicházet z Bruselu. V důsledku toho bude naše ekonomika upadat ještě rychleji než ve zbytku EU a výsledek bude jaký? No ten, že pro muslimy nebudeme tak přitažliví jako naši sousedé. Budeme tedy mít více času na adaptaci (kde hynou sobi, Čech se přizpůsobí), popřípadě na orientaci příznivějším směrem.
  Souhlasím s Ivankou, že islámská potopa je BUDOUCNOST, ale počítám, že muezín bude daleko dříve zpívat z Eiffelovky než ze Staroměstské radnice.
  A jak to bude vypadat dál? Vzpomeňme na školní znalosti z biologie. Víme, že jsou paraziti chytří a paraziti blbí. Ti blbí svého hostitele zlikvidují rychle, zatímco jiní vyžírají svoji housenku a dokáží se vyhýbat životně důležitým orgánům, takže mají stále čerstvé masíčko. Teď mne napadá – jaký administrativní orgán EU je ŽIVOTNĚ důležitý a měl by být sežrán jako poslední?
  No, islám je mladé, takřka pubertální náboženství a asi nebude mít parazitickou moudrost larvy vosičky v housence. Nejspíš nám to tu pěkně vybydlí a začnou se ohlížet po nějakém dalším Al dharb, který by se dal přeměnit na Al islám. Co taková Čína? Za chvíli se hospodářsky vyšvihne, že začne být pro muslimy přitažlivá, i ta pátá kolona by se tam našla. Devět miliónů Ujgurů je v miliardové Číně sice jako když prdne do Stromovky, ale oni se také pomnoží a připraví půdu bratrům v Alláhu. Jenže čínská civilizace je stará tisíce let a myslím, že se jen tak nedá. Starý Konfucius byl opravdu koumák a obdivuji Číňany, že tak geniálního a vyčnívajícího člověka nejen nepoplivali a nezavrhli, ale naopak ho zbožštili a nechali se jeho učením formovat tisíce let.
Kdyby mi bylo o pár desítek let míň, budu se učit čínsky a studovat čínskou kulturu. Takhle se nejspíš budu shánět po tom, jak se správně vyslovuje Alláhu akbar. «« NAHORU
    pondělí 12. října – JiDu - DD v Hradci Králové
Program Domova důchodů v Hradci Králové... «« NAHORU
    pondělí 12. října – VrPe – Ad vorař 6.10.
  Nerikej dvakrat, na vojne se po vynalezu dutych umelohmotnych patniku pouzivaly tyto obracene vzhuru nohama misto puvodne pouzivanych lustrovych kouli.
  PS V Debrecenu jsou nejen lazne, ale i vycep Egerskych vin a v hospodach skvela madarska kuchyne. «« NAHORU
    pondělí 12. října – StDu - Činoherní klub - 12.11. - Bůh masakru
Ahoj, ahoj,
  před časem jsem viděla v Činoherním klubu moc pěkné, humorné představení Bůh masakru. Skvělé výkony dam Pleštilové a Chýlkové, pánů Dulavy a Kratiny, režie Ondřej Sokol.Režíroval i Osiřelý západ, vlastně chodím do ČK téměř jen na "jeho hry". Zamluvila jsem dvacet lístků na čtvtrtek 12.11. Začíná se v 19,3O h a hraje se do 21.hodiny bez přestávky. Prosím, dejte mi vědět do tohoto čtvrtka 15.1O. , kdo byste závazně šel. V pátek musím lístky koupit.O představení je velikánský zájem. Proto ta rychlovka.Mějte se fajn. «« NAHORU
    úterý 13. října – JiPa - !! Last minute hraní !!
  Úterý – 13.10. – 19:00 – Hospůdka „V sedmém nebi“ (Ul. V Korytech, za viaduktem hned vpravo branou na konec dvora) Malé hudební posezení v klidném prostředí. Na setkání se těší Míla Fuxa, Karel Provázek, Honza a Jiří Roulin Papežovi a spol. «« NAHORU
    úterý 13. října – AlKo
Jdete někdo? Abych tam event. nebyla sama «« NAHORU
    úterý 13. října – Kestř - Nepoužívejte mobil pokud je v nabíjeece !!!
  Je to hoax nebo jak tomu říkáte? Já tak běžně telefonuju!!
  Dávaj pozor, buď opatrný!  Pár dní dozadu si niekto nabíjal mobil a pritom mu zavolali. Samozrejme hovor prijal – počas nabíjania. Za pár sekúnd dostal elektrický kopanec a odpadol. Rodičia na hluk nabehli do izby a našli ho tam s popálenými prstami v bezvedomí, so skoro nenahmatateľným pulzom. Ihneď ho brali do nemocnice, lenže kým dorazili, zomrel. Mobilný telefón je naozaj užitočný vynález modernej doby. Môže sa však zmeniť na smrtonosnú zbraň. Nikdy svoj mobil nepoužívaj počas nabíjania!  Pošli toto každému komu môžeš!!
Celá diskuse k tomuto tématu je zde... (přispěli Kestř, KaKu, JiJi, ZdeHá, PeNo) «« NAHORU
    středa 14. října – MiMa - SILVESTR T14
Je to tady a je to akutní.
Kdo ještě neví a nebo tápe, tak Silvestr, včetně pobíhání po Jizerských horách se koná na rekreační chatě Velký Semerink v Janově nad Nisou. Na www.velkysemerink.cz získáte veškeré potřebné informace. Zájemci o tuto akci mi do přiložené tabulky, prosím napište Vaše ctěná jména a číslicí 1 napište dny které na chalupě budete, včetně příjezdového dne. Den, kdy budete odjíždět, již nevyplňujte - platí se noclehy.
Tabulku mi každý pošlete zpět a já to zkompletuji. Prosím abyste se rozhodli o účasti do konce října. Pak nabídnu tuto akci i na jiné trasy pro doplnění počtu. Hoj a hoj «« NAHORU
    středa 14. října – LeJa – Plzeňský masakr práva (a státu)
Je to věrohodné nebo nějaká novinářská matracová konstrukce? On tam není autor, ale na druhé straně se nedivím, já bych se pod to taky nepodepisoval, i když to autorovi asi nebude nic platné, oni ho z textu nejspíš poznají. Je naživu asi proto, že jeho investigativní činnost nemá pro mafii vůbec žádný dopad. Mohou si klidně dál hrát golf a říkat si: Psi stěkají, ale karavana jde dál.
Autor je znám, je to blogař na IDNES, najdete ho podle odkazů! Vypadá jako odvážný čllověk, nebo je to provokatér, co dělá matraci nějaké policejní důstojnici? Co na to Jiskra?
Celá diskuse k tomuto tématu je zde... (přispěli LeJa, JiJi, KáVa, KaKu) «« NAHORU
    čtvrtek 15. října – StDu - činoherní klub - 12.11. - Bůh masakru
Pěkně zdravím ry, kteří mi napsali o lísky na toto představení, mám je zamluvené, Zítra je jdu koupit. Ale měli byste vědět, teď jsem se dozvěděla, že jeden lístek stojí 32o Kč, prosím ať mi napíšou hned teď ti , kteří vzhledem k této ceně od představení ustupují.Chápu to.A je to mezi námi. «« NAHORU
    pátek 16. října – JiJi - Praktická rada-ukradené doklady - určitě číst
Stručně - řešíme dlouhodobě problém půjčky, uzavřené na ukradenou občanku. Rada zní - pokud se vám něco takového stane, pak okamžitě nahlásit!!! Policie už to neřeší, přesto bych se to snažila udělat a odnést si zápis, který je potřeba pozorně pročíst. Jsou to jen lidi a dělají osudové chyby.
Hlavně nahlásit ihned (přímo IHNED) na obecním úřadě, kde informaci o zcizení vloží do databáze odcizených dokladů Viz. www.mvcr.cz - Služby pro veřejnost - neplatné doklady. Papírek, který vám na úřadě dají, pečlivě uschovat - po zbytek života. Pak máte aspoň nějakou šanci. Pakliže vám začnou chodit splátkové karty a upomínky, opět IHNED na policii a podat tresní oznámení.
Myslím, že je to paragraf poškozování cizích práv a trestný čin podvodu. Trvat na zápisu, který se musí jmenovat "trestní oznámení na neznáměého pachatele", pořádně přečíst a zkontrolovat číslo OP. Nám do zápisu policista vypsal číslo té ukradené občanky :-(
Papírky s názvem podání vysvětlení a pod. jsou k ničemu.
Všechy papírky schovávat. Tyhle firmy se snaží řešit věci telefonicky - posílat jim doporučené dopisy a trvat na odpovědi. Firmy půjčující peníze mají zatraceně dobré právníky.
A ještě info od likvidátora takových událostí: řešil případy, kdy policista vynášel vrácené OP (místo aby je skartoval)a s kamarádem v bance na to uzavíral půjčky
ještě lepší je případ zdravotní sestry, která kopírovala údaje ze zdravotních karet (adresa, veškeré nacionále, včetně rodného čísla a podpisu pacienta) a na tyto údaje pak uzavírala půjčky.
Jejda, tohle nahrává teoriím o chapadlech mafie. Já v tom ale furt vidím selhání jednotlivce a kriminalitu lidí, kterí nevidí dál, než do pozítří. «« NAHORU
    sobota 17. října – JiPa – Fuxa v Balbínce
Československá ne superstar, ale Balbínova poetická píseň – semifinále. přijďte podpořit v nelehké písničkářské soutěži , Salmovská literární  kavárna, Salmovská ul. Praha 2, 31.10.2009 v 19.00 hod. 
Míla Fuxa a dalších 6 semifinalistů se utká o postup do finále (každý  divák má jeden hlas, takže kdysi PDC !) «« NAHORU
    sobota 17. října – JaVor – Fuxa v Balbínce
Ahoj,
Bohužel máme akci, ale ti, kteří nejedou do DD v HK by měli jít do Salmovky!!! Lístky je třeba koupit již nyní!!! Hezký den «« NAHORU
    neděle 18. října – KaKu - Trochu moudra a duchovna, ale bez prdele!!!
Rozhovor s Bohem a následující diskuse... «« NAHORU
    pondělí 19. října – JiJi - vtip - pro ty naštvané
Ochranné pomůcky:
- První suspenzor byl v hokeji použitý už v roce 1874.
- Ale první helma až v roce 1974.
Trvalo to sto let, než mužům došlo, že i mozek je důležitý... «« NAHORU
    pondělí 19. října – JaVor - Procházka Prahou na Google Earth
Ahoj,
  už jste se našli v ulicích Prahy? Káťa se práskla, tak vám posílám důkaz, že se opravdu můžete najít. Pokud nevíte, kde se ta fotka, potažmo ulice, dá hledat, tak je to tady - http://earth.google.com/intl/cs/, instalace je velmi snadná a pak máte úžasné možnosti.
  Aplikace Google Earth vám umožní přeletět na libovolné místo na Zemi, zobrazit satelitní snímky, mapy, terén, 3D budovy, galaxie ve vnějším vesmíru i oceánské příkopy na mořském dně. Jejím prostřednictvím můžete zkoumat podrobný zeměpisný obsah, ukládat navštívená místa a sdílet je s ostatními. Z tohohle programu jsem vám třeba posílala fotky sledování cesty mladého Škrabálka přes Alpy. Pěkné brouzdání a pěkný den «« NAHORU
    pondělí 19. října – Kestř
Povídala kráva krávě:
"Neruš, čtu si skripta právě! Já jsem totiž chytrá kráva a studuji v Plzni práva.
Až tam přijdu čtyřikrát, budu dělat doktorát!"
Druhá kráva na to vece:
Doktorát - ten získáš lehce - ba i diplom dostaneš-ale krávou zůstaneš!" «« NAHORU
    pondělí 19. října – LuČa – hn.cz - second servis...
V hospodarskych novinach / prestizni denik zamereny na ekonomiku / vychazi serial o predrazenych dalnicich... celá diskuse... «« NAHORU
    úterý 20. října – MiNo - Írán - promítání
Ahoj,
  posílám pozdrav a s ním zprávu, že na oblíbeném místě v základní škole na Lobkovicově náměstí bude ve čtvrtek 5.listopadu od 18 hod. promítání obrázků z naší letošní cesty po neobyčejné a krásné zemi - Íránu.
Protože je kapacita místnosti omezená a asi přijde i někdo mimo T14, prosím tentokrát zájemce o účast, aby se ozvali (pokud možno brzy). «« NAHORU
    úterý 20. října – JiJi - hádanka
Pražáci i nepražáci - hádejte kde to je. «« NAHORU
    úterý 20. října – RoTa - hádanka
Zřejmě nějaká úpravna vody? Třeba Podolí? Nebo čistírna-ale ta nevím, kde v Praze je-promiňte venkovanovi :-) «« NAHORU
    úterý 20. října – KaKu – hádanka
Jiskro, sázeje na Tvou potměšilost, jakož i profesionální hrdost, tipuju nějakou knihovnu. «« NAHORU
    úterý 20. října – JaBar – hádanka
Karel má jako obvykle pravdu. Je to knihovna s vodotryskem. «« NAHORU
    středa 21. října – JiJi – hádanka
Ahoj,
jo, je to knihovna. A zase pánové Kužel a Bárta - jako vždycky. Chlapi jak to děláte? Z vás aby měl člověk mindervertigkeitskomplex. Karel logickou úvahou - co jiného než knihovna se dá ode mně čekat. A Jarda s precizností sobě vlastní identifikoval kartotéku, počítače i čtenáře.
Tímto však zdravím a děkuji všem co odpověděli, byť chybně. Z mé strany to byla malá podpásovka, protože největší slepýš královský, tupoň a ignorant jsem tady já. Moje reakce na fotku byla "jé to je hezký, KDE to je?" U nás. Chodím kolem toho několikrát denně. Na druhou stranu ti, kteří tipovali vodárnu se těší technickému vzdělání, takže tu možná ani nikdy nebyli. Měli svoji knihovnu. Ještě jsem čekala co kolega Kopp, ale asi není na příjmu.
Zvláštní výhodu má Zuzana, která se ozvala jako první. Jen přeběhne magistrátní náměstí a může se přesvědčit. Je to Hala služeb v Klementinu. Fontánka je poměrně malá, hned pod vstupním schodištěm.
A vo tom to je. To umění dívat se a vidět. Mně by ani nenapadlo soukat se do škvíry za fontánou s myšlenkou, že by to mohla být zajímavá fotka. A když tu fotku pak uvidím, tak pro samé okouzlení vodní clonou v popředí nepostřehnu zcela zřetelné monitory v pozadí. A blbě se divím kde to je, zatímco realitu mám pár metrů od sebe.
Ale jestli neznáte "studnu poznání" (nevím jak tomu říkají doopravdy) v Městské knihovně, tak se tam zajděte podívat. To je opravdu působivé dílko. My tam vodíme i zahraniční návštěvy. A vždycky zírají. «« NAHORU
    středa 21. října - ZuVla – Ad vorař 20.10.
Ahoj všichni,
včera to U Voraře zpočátku vypadalo na silnou přesilovku mužů, my ženy jsme se ani nechytaly, protože pánové vedli takové klučičí řeči o předtančení, podzimní zahrádce a sauně, ale v závěru muži nestačili zvoleným tématům ani tempu konzumace, a tak jsme u stolu zbyly Tři sestry. Servírka vesele roznášela sady malých piv na stopce a její tvář se ještě víc rozjasnila, když dorazila sestra čtvrtá (naštěstí bez oštěpu).
Zatímco do DD v HK se ještě přijímají umístěnky, Uherské lázně jsou už beznadějně plné. Vy věčně váhající, ukliďte župan zpět do skříně, v listopadu ho už nevyvětráte.
Maximálně se v listopadu podíváte do Iránu, a to ještě jen virtuálně. Do sborovny u IvČe se vejde omezený počet šíitů a sunnitů, takže je potřeba se přihlásit u ajatolláha Miloše, který s definitivní platností rozhodne, kdo se ve čtvrtek 5. listopadu v 18 hodin do svatyně na Lobkovičáku vejde a kdo ostrouhá.
V neděli 8. listopadu se koná vycházka "Krajinou krásných vil a neviditelných ostřelovačů". A teď pozor! Mou jedinou snahou je omezit počet vysvětlujících telefonátů těsně před jednou a po jedné. Sraz není!! na konečné tramvaje 5 ve Stromovce, je to daleko náročnější. Musíte jít na nejzazší konec otočky směrem od bran Výstaviště (Juldy Fuldy aby bylo úplně jasno) a pak vyrazit po vytrhaných kolejích směr Šlechtova restaurace. Jestli si ještě pamatujete na bájnou prolézačku Sputnik tak, ač tam už není, tam to je. Prostě neumdlévejte, dokud nestanete pod nápisem Vozovna. My, které k vaření neinspirují ani Babicovy dobroty, budeme ve Vozovně obědvat už od dvanácti, jedno pivo vidím tak na 12:40, odchod v jednu, a vy po jedné přijďte rovnou se stopařskými psy.
V pátek 27. listopadu pořádá neutancovatelná Jednička opět Diskotéku pro starší a pokročilé. Najděte si na plánu Prahy, kde jsou Dolní Počernice, a ve skříni klobouk a můžete vyrazit.
A nepodceňujte přihlašování na Silvestra v Jizerkách. Kdo chvíli stál, už leží opodál (a hlavně na podlaze).
P.S. Až se na vás bude zase zubit nejpopulárnější politik Sobotka, vzpomeňte si na graf, který posílá Eva Libigerová. diskuse k tématu... «« NAHORU
    středa 21. října – ZuVla - Uherské lázně - důležité
Ahoj lázeňští povaleči,
odjezd ještě není akutní, ale píšu už teď, abyste mohli dát vědět všem, kteří nejsou na mailu a nebo ho nečtou, že budeme odjíždět o hodinu dříve!!! Tedy sraz bude v pátek 13. listopadu ve 3/4 na 11 před hotelem Ilf a odjezd bude v 11 hodin!!! Zasedací pořádek nebude, jak si kdo sedne, tak bude sedět, ovšem už by měl mít po svém boku partnera do pokoje. Rezervována je pouze zadní pětka pro Kotaškovou (nebude sama,
budou rovnou čtyři). V příloze je seznam účastníků, z toho vy liší zjistíte, s kým budete sudí a tedy, kdo by měl sedět vedle vás v busu. Píšu to takhle důkladně, protože Katalin zřejmě přistoupí až v Budapešti, takže sezení a hlavně dohadování si budeme muset vyřešit sami.
Co si určitě vzít s sebou:
PAS nebo občanku, vlastní POJIŠTĚNÍ do ciziny
FORINTY (krize opravdu je - zchudlí Uhři k nám přestali jezdit, zatímco my k nim do lázní jezdíme v neztenčené míře, takže forinty jsou velmi úzkoprofilová měna. Začněte shánět už teď! Kolik vzít forintů nechám na vás, nemohu tušit kolik budete chtít probendit přes den za popíjení v lázních, večer ve sklípku a kolik litrů vína a kil uheráku si budete chtít přivézt).
ŽUPAN (pouze v plavkách popíjí v lázeňských bufíkách jen křupan)
Umělohmotné PANTOFLE pro přesun mezi bazény.
Oprášit zvolání EGESZSÉGEDRÉ! «« NAHORU
    středa 21. října – JiKuč - Uherské lázně - důležité
Pánové plavky s pruhy a raménky by cícha vypadla dobře!! «« NAHORU
    středa 21. října – LeJa - Uherské lázně - důležité
Hola účastníci zájezdu, reaguji takto:
1) ze seznamu jsem nepochopil.kdo (kromě mě) je lichý, možná jsem poněkud natvrdlý, v tom případku žádám o pochopení a vysvětlení
2) forinty - byl jsem tam v září v oblasti Balaton a v prvním městě jsme proměnili EURáče za HUFy (jak říkala naše průvodkyně), ve směnárně jsem zjistil, že mění i české koruny; nevím ovšem jak na Dálném Severovýchodě, možná by se měla vyjádřil sama průvodkyně, která, jak jsem vyrozuměl, je domácí; shánět HUFy v Česku je asi zbytečné. Přemýšlím, jaké aktuální info bych mohl poskytnout, ale napadá mi jen, že nejvíc nám chutnal polosladký muškát, cenově velmi přístupný. «« NAHORU
    středa 21. října – JiSo - Uherské lázně - důležité
Ahoj, seznam účastníků se mi nepadařilo otevřít (respektive pro mne je nečitelný), ale lichý jsem například já «« NAHORU
    středa 21. října – PeKo - Uherské lázně - důležité
No a já jsem Tvůj suďoch, jestli jsem dobře pochopil tabulku. To bude jízda! «« NAHORU
    čtvrtek 22. října – ZuVla - Uherské lázně – důležité
Ahoj informace pro liché ale i ostatní,
liší jsou ti, co se nepřihlásili s partnerem (ať už registrovaným nebo neregistrovaným). Ti jsou v seznamu shloučeni do dvojic. Když se, Leoši, podíváš v seznamu do svého nejbližšího okolí, spatříš jméno Dvořáková a Kužel. Nejpozději na druhý pokus máš správné jméno svého spolunocležníka i spolujezdce.
K té výměně. Určitě nejsou Uhry Divoký východ, kde by neznali slovo směnárna. Ale když se na výměnu vykašle všech 56 účastníků zájezdu a v sobotu ráno se pak vyvalí z autobusu, objeví jedinou malou otevřenou směnárnu a začnou měnit EURáče za HUFy, ztratí zřejmě smysl, že jsme jeli z Prahy o hodinu dříve.
Tím bych chtěla zároveň apelovat na ty, které do 13. listopadu určitě neuvidím, aby mi krátkým mailem potvrdili (Hujery Lenko obvoláš?), že mail o dřívějším odjezdu přečetli, pochopili a zachovají se podle toho. Jinak pojedeme z Prahy stejně ve dvanáct a ještě zřejmě bez forintů, o županu ani nemluvě.
S heslem 22:45, 22:45, 22:45 «« NAHORU
    čtvrtek 22. října – JiKuč - Uherské lázně - důležité
Taky se můžem sejít na rohu v hospodě nebo v picošce dole u Metras a rasdělit se nebo sloučit do jepárů dlelibosti ještě dříve...čímž potvrzuji že seznam jsem sice neotevřel však v páru budu doufám s forinty «« NAHORU
    čtvrtek 22. října – KaKu - Ústavní soud a Orwell
diskuse k tématu... «« NAHORU
    čtvrtek 22. října – JiJi – kniha
Zkuste třeba tohle: FAJMONT, Hynek - HLOUŠKOVÁ, Kateřina - Konec soužití Čechů a Němců v Československu. Brno, Centrum pro studium demokracie a kultury, 2005 http://www.cdk.cz/knihy/185/konec-souziti-cechu-a-nemcu-v-ceskoslovensku/
  Jinak mě včera pobavily zprávy: prý evropská komise zjistila, že je v EU příliš mnoho byrokracie a rozhodla se tuto potírat. K tomu ovšem potřebuje příslušný orgán a proto založila novou komisi - pro potírání byrokracie. Ani nechci vědět kolik byrokratů bude potřeba zaměstnat. Někdy mi píšete, že asi žijete v jiném světě než já. Už asi jo - ten můj je samá sranda.
  ještě dotaz na JiKo - hodně se píše o předražených dálnicích, takže tomu musím věřit. Mám ale dotaz. Opravdu jen dotaz!!!
  Existuje nějaký zprůměrovaný dálnicokilometr? Jak je v údajích o cenu za 1 km zohledněno, zda stavím na rovině, na pevném podloží, zda se hrabu v hlíně nebo odstřeluji skálu, zda se musím prokutat kopcem, nebo přímo razit tunel či naopak stavět most, zda stavím na pozemcích státu, nebo je vykupuji od farmářů a zda se musím soudit s aktivisty, kteří stavbu blokují, což mě nutí
najímat drahé advokátní kanceláře a tím zvyšovat náklady? Připadá mi, že samotný údaj o ceně za km nic nevypovídá.
  Chtěla bych to vědět, tak prostě někdo odpovězte a nepište mi jaká jsem. Já to vím.
    sobota 24. října – PaAd – 3.11. Miniparty na Václaváku
diskuse k tématu...
    neděle 26. října – JaVor – web usedlostí
Ahoj všem,
  Víte vůbec jak úžasné jsou Zuzaniny vycházky - http://usedlosti.ctrnactka.net?
Od 14.1.2007 do 2.9.2008 = 598 dnů – 5000 návštěv = 8,36 návštěv za den.
Od 3.9.2008 do 25.10.2009 – 418 dnů – 6345 návštěv = 15,18 návštěv za den.
Mějte se úplně nejlíp
    pondělí 26. října – Kestř - dostávám teď spoustu forů,ale už končím
Manželé sedí v prázdném kupé proti sobě.
Po půlhodině povídá manžel : "Sáro, pojď sem. Sedni si ke mně."
Manželka poslechne, přitulí se k němu a šeptne mu do ucha:
"A co tak najednou?"
Muž jí obejme a říká: "Už jsem se na tebe nemohl dívat."
    úterý 27. října – KaKu - VPDSP - jestli to už znáte, promiňte. Jinak doporučuju
Na blogu www.viditelnymacek.cz jsem našel hezký textík:
Nedávno mi byla diagnostikována následující choroba, VPDSP - Věkem Podmíněný Deficit Soustředění Pozornosti. Projevuje se například takto:
Rozhodnu se zalít zahradu.
Když jdu k hadici na zdi garáže, všimnu si, že i auto potřebuje opláchnout.
Jdu si pro klíč od auta, abych ho vyvezl na prostor před garáží.
Ovšem přitom uvidím na stolku v předsíni neotevřenou poštu.
Asi bude rozumné se podívat, jestli tam nejsou nějaké složenky k zaplacení.
Položím klíče od auta na stolek a začnu probírat poštu.
Přitom vidím řadu reklamních letáků a jdu je hodit do odpadkového koše v kuchyni.
Vidím, že je plný, takže letáky položím na kredenc a jdu vyhodit odpadky z koše do kontejneru na ulici.
Přitom si uvědomím, že vedle kontejnerů je schránka na dopisy, takže by bylo dobré hned dát do schránky i ten dopis, co jsem večer psal.
Jdu si tedy pro něj do pokoje.
Na stole u dopisu leží hrnek s kávou, kterou jsem před chvílí pil.
Vezmu ho do ruky a cítím, že káva už vychladla.
Nevadí, uvařím si nový hrnek kávy. Vezmu hrnek a jdu do kuchyně.
Cestou vidím, že kytka ve váze začíná uvadat.
Tak položím hrnek na parapet a chci vzít vázu a napustit do ní čerstvou vodu.
Přitom uvidím na parapetu své brýle , které jsem hledal ráno.
Musím si je dát na svůj pracovní stůl, abych o nich věděl.
Ale nejdříve přece jen doleju vodu do vázy.
Položím brýle, vezmu vázu do ruky a vidím, že za vázou leží dálkové ovládání od televize.
Proboha, zase ho budeme večer hledat.
Musím ovladač položit k televizi v obýváku.
No, ale to počká, napřed je přece nutno dolít vodu do vázy.
Jdu do kuchyně a napouštím vodu. Přitom mi vyšplouchne na kuchyňskou linku. A trochu i na podlahu.
Jdu do koupelny pro hadr, abych to utřel.
Pak se vracím do předsíně a přemítám, co jsem chtěl udělat.
K večeru: zahrada není zalitá, auto není umyté (a nemůžu k němu najít klíče), na okně je hrnek se studenou kávou, kytky ve váze jsou už úplně zvadlé, dopis není vhozený do schránky (a taky ho nemůžu najít), ztratily se mi brýle a televizi musíme ovládat ručně, ovladač je bůhví kde.
Divím se, že nic není hotovo, když jsem se celý den nezastavil a jsem docela utahaný.
No nic, jdu zkontrolovat došlé maily.
Udělejte mi laskavost. Přepošlete to všem známým, protože si nemohu vzpomenout, komu jsem to napsal a komu ne.
Jo, a nesmějte se, jestli tyhle stavy neznáte!
Váš den se blíží!!
Konec textu. Moje dny už dávno pochodují pevným krokem.
    úterý 27. října – MiMa – Silvestr t14 – první náhled
Tak chalupa se úspěšně zaplňuje, posílám Vám první informaci o tom s kým budete prožívat závěr roku 2009 a start do roku následujícího. Huš se na Vás těším,
    úterý 27. října – AlNe – pozvánka na koncert souboru Gaudeamus a na Setkání muzik na Vltavské
Ahoj,
posílám trochu kulturního spamu o nejbližích folklorních akcích v Praze, které stojí za povšimnutí.
Jak možná někdo víte, hraju na klarinet ve Folklorním souboru Gaudeamus, který se tenhle rok dožívá šedesáti let své existence.
29.11. od 18:00 pořádáme v Divadle pod Palmovkou koncert na oslavu tohoto výročí a na tenhle koncert bych vás rád pozval...
Vstupenky se dají koupit v divadle a stojí od 130 do 190,-. http://www.divadlopodpalmovkou.cz/
Gaudeamus je v současnosti asi nejlepším souborem, který dělá český foklor. Pro bližší info http://gaudeamus-folklor.cz/
Další pěknou akcí je každoroční Setkání lidových muzik v KD Vltavská 7.11., kde hrají nejlepší pražské soubory (letos Vycpílkovci, MČM Jiřího Pospíšila, CM Slováckého krúžku, Šarvanci, Gaudemaus, Kytice atd.). Navíc letos je hostem soubor Vojenský soubor Ondráš, jediný profesionální soubor v ČR a taky velice kvalitní soubor, který letos přežil svoje plánované zrušení...
Akce začíná v 15:00, Ondráš hraje od 18:00, večer je hraní "k tanci a poslechu"
Další informace jsou zde http://www.folklornisdruzeni.cz/ff-setkani-lidovych-muzik
    úterý 27. října – JiDu – DD v HK
Ahoj všem,
posílám Vám upA esA ující informace k víkendovému pobytu â DD v HKâ . Pension je skoro obsazený, kdyby si to náhodou nÄ kdo rozmyslel a chtÄ l pA ijet, tak tam ještÄ pár volných míst je. Bude nás až 44.
MÄ jte se do té doby fajn a ahoj.
    středa 28. října – JaVor – DD v HK, upřesnění programu
Vážení,
  Vzhledem k tomu, že ne všichni dokážeme otevřít soubor s koncovkou *.docx, posílám vám Jirkovy propozice ještě jednou v pdf dokumentu. Jsou v něm shrnuté do jednoho všechny informace o 13. DD v HK. A totéž samozřejmě naleznete na webu - http://trasa.ctrnactka.net/2009/091101ddhk.htm. Mějte se úplně nejlíp
  P.S. Vy, co používáte MS Office 2007, prosím, ukládejte věci, které chcete rozesílat, do verze 2003. Myslete na to, že někteří kamarádi nemají tak bohaté zaměstnavatele, aby jim koupili softwarové výstřelky.
    středa 28. října – JiJI - On ten Klaus...spíš myslet než nadávat
  diskuse k tématu...
   
 
 
 
   
 
 
 
© Čtrnáctka