Pozvánka na narozeniny » st 1. ledna » RaChl

POZVÁNKA
Milí přátelé, kamarádi a kamarádky, je to neuvěřitelné, ale v blízké době se dožiji (doufám), osmi desetiletí své existence na této zemi.
A toto výročí bych rád připomněl ve vašem kruhu a společnosti. A to v sobotu 22. 2. 2020 v krásném údolí řeky Sázavy ve Zlenicích u Čerčan v restauraci a penzionu „Kormorán“ » s možností přespání.
Z důvodu zajištění prostoru v restauraci a případného noclehu prosím, abyste mi dali vědět na můj mail chloupek.r×at)centrum.cz do konce ledna, jestli se zúčastníte a budete-li chtít nocleh na posteli (500 Kč – pouze cca 15 míst) nebo (po naplnění kapacity na postelích) ve vlastním spacáku na zemi (100 Kč) či počítáte-li s večerním návratem vlakem do Prahy.
Těším se na vás a všechny vás rád uvidím!

Cestovatelská přednáška Maroko » ne 5. ledna » MiNo

Přátelé, zveme vás na promítání fotografií a povídání o cestě horami a pouští v Maroku, které se uskuteční ve středu 26. února 2020 od 18 hodin v kavárně Čas, Míšeňská 92/2, Malá Strana. Kapacita sálku kavárny je omezená, a proto prosíme zájemce, aby se přihlásili předem mailem – pro jistotu co nejdříve.

Ad Pivní bar 7. 1. 2020 » st 8. ledna » šéf

Ahoj všem, protože Zuzana včera juchala na TURAS bálu, tak píšu zprávu tentokrát já. TAK jsme byli v Pivním baru letos poprvé. Zřejmě jste se ještě po bujarých oslavách zlomu letopočtu moc nevzpamatovali, jiní dali přednost modré (takto koncertu Modré synkopy v domě, ve kterém svého času pobýval Modrý abbé), jiní zase koncertu Míly Fuxy, tak nás moc nebylo. Dohromady se nás protočilo asi dvanáct a to nám ještě musel vypomáhat jeden přespolní (byl odněkud od Čáslavi nebo vlastně od Chrudimi ??). Jiní se zase jen otočili (a kvačili za manželkami do jiné hospody, zřejmě, aby zkontrolovali, jestli moc nepijí?). Takže jsme nakonec z taktických důvodů pustili část stolu jiné společnosti a tím máme v Pivním baru dveře i nadále otevřené.
Jinak se toho moc nedělo, jen nám Stáňa barvitě vylíčila, jak strávila poslední den v roce; Lenka, považte, za celý večer nevytáhla snad jediný lístek do divadla (ale divadelních představení jsme probrali až až) a pořád loudila o kus chleba, zřejmě aby zajedla žal nad tím, že včera nebylo na čepu žádné černé pivo a pak nám také celý večer tvrdošíjně odmítala dát ochutnat paštiky, které dostala jako úplatek za své (prý skvělé) učitelské schopnosti. Tak jsme si dávali Chotěboř, Poutníka (Břevnov bohužel v průběhu večera došel)...... a vyřešili jeden (zatím tajný) problém.
A co nás čeká? Zuzana mi předem poslala jeden příspěvek do Ouřadu a prý to nemám dávat do přílohy, protože ty nikdo nečte (a má pravdu, to děvče!!!) Ale k tomu až za chvíli, popořadě:

No, a to by snad už stačilo, mějte se jak sami chcete, ale něco pro to dělejte

Ad kulatiny » st 8. ledna » šéf

Ještě jednou zdravím, vzhledem k tomu, že si někteří stěžovali, že nemohou otevřít přílohu s pozvánkou od Radka, tak ji posílám přímo v textu e-mailu. Ohledně případného návratu vlakem do Prahy ještě večer, uvádím (pokud by se to někomu nedařilo najít), že vlaky jezdí cca každé dvě hodiny, poslední jede ve 22:43 (v Praze je pak 8 minut před půlnocí).
POZVÁNKA
Milí přátelé, kamarádi a kamarádky, je to neuvěřitelné, ale v blízké době se dožiji (doufám), osmi desetiletí své existence na této zemi.
A toto výročí bych rád připomněl ve vašem kruhu a společnosti. A to v sobotu 22.2.2020 v krásném údolí řeky Sázavy ve Zlenicích u Čerčan v restauraci a penzionu „Kormorán“ s možností přespání.
Z důvodu zajištění prostoru v restauraci a případného noclehu prosím, abyste mi dali vědět na můj mail chloupek.r×at)centrum.cz do konce ledna, jestli se zúčastníte a budete-li chtít nocleh na posteli (500 Kč – pouze cca 15 míst) nebo (po naplnění kapacity na postelích) ve vlastním spacáku na zemi (100 Kč) či počítáte-li s večerním návratem vlakem do Prahy.
Těším se na vás a všechny vás rád uvidím! Radek

Promítání Japonsko a Jižní Korea » pá 10. ledna » IvČe

Ahoj, pokud máte zájem se mým prostřednictvím podívat do Japonska a Jižní Koree, ráda vás uvidím v úterý 28. 1.2020 ve škole na náměstí Jiřího z Lobkovic (vchod přes sportovní areál). Začínáme v 17 hodin. Udělám na ochutnání sushi a karaage, pití si vezměte svoje.

Zuzanka » po 13. ledna » JiNa

Včera v 15.00 naše Zuzanka usnula věčným spánkem a odešla do psího nebe. Její duše se převtělila do Zuzanky 2 a tak s námi zůstává dále. Kdo jste ji měli rádi, věnujte jí tichou vzpomínku. Zdenka, Jirka, Zuzanka, Matynka

Ad Xivejt 14. 1. 2020 » st 15. ledna » ZuVla

Ahoj všichni, z počátku XIVejt vypadal všelijak. Výčepní si naší rezervace nevšimla, u každého stolu seděl jeden osamělý piják piva a místo točení piva NÁM číšnice usilovně telefonovala o posily. Nakonec se vše v dobré obrátilo. Pijáci přesazeni, nošení piva zvládla slečna i bez posil a dokonce nám povolila pojídat mezi tlačenkou a hermelíny vánoční cukroví, které dovlekla Nataša. Pracně vybojované stoly se začaly plnit, a dočkali jsme se i hudby. Tu nám nakonec zařídili mimopražský Luděk a Jirka Veverka. Teprve když oba odkvačili na vlak, ujal se své kytary Karel Provázek a hrál všechny ty svoje pecky. A protože i štamgasti ve Ferdinandě skoro ani nedutali, bylo ho krásně slyšet. První letošní XIVejt se povedl.

A to už je v lednu všechno, tedy kromě Labutího jezera, ale to má v gesci Lenka.

Norrisova bouda - Orle » čt 16. ledna » MiMa

Tak povahy, sněhu je v jizerkách jen tak tak a k chalupě se dá dojet autem. Na Orle je to jako v pohádce a málo lidí. A počasí přeje.

Norrisova bouda 2020 - zpráva z akce » út 21. ledna » MiMa

Povahy, v průběhu pátečního odpoledne se naplnila Norrisova bouda a v noci halekalo kolem stolu 11 účastníků zájezdu a nakonec i Jana a Stáňa, které byly zdrceny zážitkem z divadla, které je zjevně neuspokojilo, neb se těšily na slibované Labutí…, ale písně v podání Františka a Mirka a neutuchájící řev ostatních, jim pomohá zapomenout na chvíle utrpení a vzhlíží radostně do budoucnosti a to sice sněhově málo příznivé a ten sníh, to jeho množství, to je také důvod, proč jsme všichni časně ráno v 11,03 nastupovali u křížku do busu bez běžek a frčeli do Horního Maxova a potom pěšky přes Slovanku na Severák, kde Country Radio rozdává klobásy a svařené víno, ale moc jim to nejde a svařák mají studený a fronta na klobásy předlouhá a tak to někteří vzdáváme a prcháme do hospody Heidi ale zbývající pod heslem: “Co je doma to se počítá!“ popíjí studený svařák a baští i klobásy a my zatím na Heidi popíjíme pivo z pivovaru Cvikov, ale čas je neúprosný a již nás žene zpět do Maxova a pak na Norrisovu boudu a chalupa je zabezpečená proti zlodějům a Věra odblokovává alarm a to tak šikovně, že za chvíli je chalupa obklíčena ozbrojenými příslušníky policie se psy a Věra musí vše vysvětlovat a dostává důtku s výstrahou a odpoledne se mění ve večer a už jsme v Pueblu u ohně a v kotlíku již bublá Cesta na severozápad a podkova spojuje jednotlivé suroviny v lahodný nápoj a celkem 3 várky jsme uvařili a hurá do chalupy a podává se maso v ohni a pak už jen kytary, zpěv a řev a spousta dalších dobrot a je tu Jackův smích a na kutě a v neděli ráno jsme dopili druhý sud a tak hurá na Bramberk a to už je takřka finále a ještě holky na chalupě servírují další dobroty a dojídá se polévka a frčíme domů. Fotogalerie »

Do práce! » út 21. ledna » šéf

Ahoj všem. Přátelé, uvědomte si prosím, že být členem největší Trasy TAKu je pěkně náročná věc. Neustále se na vás valí další a další a další události, zážitky, ale hlavně povinnosti! Uběhl týden od prvního letošního XIVejtu (s účastí tedy nic moc!!) a hlavně již čtrnáct dnů od poslední pravidelné hospody (tady s účastí hodně nic moc !!), takže je potřeba už přestat lenošit a vypravit se večer do Pivního baru!. Je to sice zamluveno na 19:00, ale je samozřejmě možné dorazit dříve. Tak šup, šup!!

Znovuotevření výstavy „Z Hrádečku na Hrad" » út 21. ledna » JiKu

Pro velký zájem veřejnosti a školní mládež otevřeme opětovně výstavu nazvanou „Z Hrádečku na Hrad“ k 30. výročí Sametové revoluce. Fotografie vystavené v listopadu 2019 se těšily velké pozornosti a pouhých 10 dní expozice nestihlo uspokojit všechny zájemce. Její autor Alan Pajer, dvorní fotograf pana prezidenta Václava Havla, některé školní výpravy osobně provázel a popisoval jim momenty, ve kterých Václava Havla zachytil.
Výstava ukazuje cestu, jakou prošel Václav Havel od propuštění z vězení v květnu roku 1989, a reakce v návštěvní knize dokládají, že zprostředkovává emotivní, osvěžující i povzbuzující zážitek obohacený o jedinečnou atmosféru Pražské křižovatky, která nabízí i další umělecká díla k objevování. Srdečně Vás zveme 25. ledna až 5. února 2020 do Pražské křižovatky (Kostel sv. Anny, Zlatá/Liliová,). Otevřeno bude denně 10 – 18.
Děkujeme Alanovi Pajerovi za sugestivní fotografie a Vladimíru Hanzelovi za vzpomínky. Výtěžek ze vstupu půjde na nadační projekt „Včasná diagnóza a prevence tlustého střeva a konečníku". Vstupné necháme na vás.
https://www.facebook.com/NadaceVIZE97/ Copyright © Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97.

Ad Pivní bar v Blanické 21. 1. 2020 » st 22. ledna » ZuVla

Ahoj všichni, I přes šéfovy plamenné výzvy, abychom přišli všichni do hospody, jsme při našem opožděném vstupu do podzemí viděli zase jen ty obvyklé hospodské ksichty. A tak se vedly řeči, dokonce se ani se nevyndal Ouřad. Takže mi nezbývá, než jen zopakovat z minulého mailu naše velkolepé plány na příštích čtrnáct dní. Takže kdy se uvidíme?

Upřesnění osmdesátin Radka Chloupka » út 28. ledna » RaChl

Ahoj kamarádi a kamarádky, oslava se koná v sobotu 22.2. v restauraci Kormorán ve Zlenicích u Čerčan. Účast potvrdilo 22 osob.
Vzhledem k tomu, že se nikdo nepřihlásil k přespání, bude oslava již dříve, předpokládáme příchod do restaurace 14-15 hodin, ale možno i později. Oběd budete mít ve vlastní režii (dobře vaří, výběr z více jídel v ceně okolo 130 Kč).
V podvečer cca v 17 hod bude přípitek, poté studené obložené mísy.
Doporučená cesta s výletem: vlakem v 11.05 z Hlavního nádraží do Senohrab, pěšky přes Hlásku (2,2 km) - Kormorán naproti přes řeku, ale přívoz v zimě nefunguje.
Dále jsou dvě možnosti - přes Čtyřkoly po silnici celkem 7 km nebo přes Hvězdonice (zčásti terén, ale hezčí cesta) celkem 11 km.
Návrat do Prahy ze Zlenic posledním vlakem ve 22.43 nebo dříve ve 20.41.
Těšíme se na vaši účast, hudebníků bude hodně (5 kytar, basa, housle, mandolína).

Vietnam » čt 30. ledna » MiMa

Povahy čtrnáctkové, jak mnozí víte, v pondělí máme jet společně s Ledvikama na 1 měsíc do Vietnamu. Abych předešel spoustě dotazů, rozhodl jsem se Vás informovat o tom, že náš druhý pokus vycestovat do Vietnamu opět nevyšel. Tentokráte nejedeme proto, že jsem nemocný já. Doktoři mi nedoporučují v tomto stavu lézt do letadla a trávit v něm 13 hodin a následně cestovat po Vietnamu, neboť by se mi mohla nemoc zhoršit a přejít v zápal plic atd… Na základě výše uvedeného Luděk, Jarmila a Věra zůstávají také v Praze. Držte nám palce, ať již třetí pokus vyjde.